Skip to content
Infolaisen polku posteri

Infolaisen polku

Infolaisen polku tarjoaa kokonaiskuvan siitä, miten vuodet infolaisena etenee: mitä opiskelijat miettii, minkälaista kipuilua ja mitä virstanpylväitä on missäkin vaiheessa. Sen tavoitteena on antaa infolaisille kontekstia ja ymmärrystä siitä, mitä tuleman pitää sekä työkaluja itsereflektioon.

Oppiminen
Opinnot
Etapit
Fiilikset
Oheisjutut
Työt
Oheisjutut
Työt
Oppiminen
Opinnot
Etapit
Fiilikset

1. vuosi “Paljon uuden oppimista ihan ähkyyn asti samalla kun yritetään löytää oma paikka ja toimintatavat yliopistomaailmassa. Uskallus avunpyyntöön ja omalla tyylillä etenemiseen, vaikka se eroaisikin muiden tyyleistä.”

2. vuosi “Opintojen muovaaminen omannäköiseksi mielenkiinnonkohteiden ja jaksamisen pohjalta. Kaikkien kurssien ei tarvitse olla se täysin oma juttu, mutta niistä voi silti oppia jotakin.”

3. vuosi “Oman polun kulkeminen vahvistuu valinnanvapauden lisääntyessä, eikä oman vuosikurssin kanssa kuljeta enää yhtä vahvasti samaa polkua.”

4. vuosi “Opintojen punainen lanka alkaa hahmottua kokonaisuudeksi, eivätkä kurssit tunnu enää yhtä irrallisilta. Oma suunta alkaa selkeytymään ja maisterin aloittaminen tarjoaa uusia kokemuksia.”

N. vuosi “Opiskelutaival alkaa lähestyä loppuaan ja jännitys sen taaksepäin jättämisestä on läsnä. Samalla voi jakaa oppejaan nuoremmille vuosikursseille ja tutkinnon loppuun saattaminen innostaa.”

 • Diplomityö

  Linkkejä resursseihin diplomityön tekemisen tueksi: Dippatyön polku ja Dippas of Info

 • Vertaistuen puute

  Tässä vaiheessa opintoja on yleistä, ettei vertaistukea ole samalla tavalla saatavilla kuin opintojen alussa. Vertaistukea voi kuitenkin hakea esimerkiksi maisteropiskelijoiden yhteisessä Telegram-ryhmässä.

 • Opintolainahyvitys

  Jos nostat opintolainaa korkeakoulututkinto-opintojesi aikana ja suoritat tutkinnon määräajassa – kandi 3,5 vuodessa tai kandi ja maisteri 6 vuodessa – voit saada opintolainahyvityksen.

 • Elinikäinen oppiminen

  Oppiminen ei lopu valmistumiseen, vaan paljon oppimista tapahtuu valmistumisen jälkeen kun päästään pistämään opitut tiedot ja taidot käytäntöön.