Mikä ihmeen HOPS?

Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on jokaisen opiskelijan opintojen suunnittelun perusta. HOPS tehdään yhdessä ensimmäisten viikkojen aikana, kun aloitat yliopisto-opintosi. Omien opintojen suunnittelu on ensiarvoisen tärkeää opintojen sujuvuuden varmistamiseksi.

Miksi HOPS tehdään?

Voit ajatella HOPSin olevan eräänlainen sopimus, joka solmitaan sinun ja yliopiston välillä. HOPSissa laadit suunnitelman tutkintosi sisällölle ja opintojen suoritusaikataululle. Kun hyväksyttää HOPSin, saa yliopistolta vahvistuksen siitä, että nämä opinnot voi suorittaa suunnittelemallasi tavalla.

Sopimuksesta on hyötyä esimerkiksi silloin, jos jotain HOPSiisi kuuluvaa kurssia ei enää järjestetä. Silloin saat korvata kurssin parhaalla vastineella aikaisemmasta kurssista, eikä sinun tarvitse välittää muutoksista yliopistojen opetussuunnitelmissa. HOPSin tekeminen siis suojaa sinua opetussuunnitelmissa tapahtuvilta muutoksilta, jotka ilman HOPSia voisivat tehdä opinnoistasi ja niiden suunnittelusta huomattavasti hankalampia.

Mistä saan apua HOPSin tekemiseen?

Täältä löydät listauksen siitä, keneltä pyytää apua missäkin opintoihin liittyvässä aiheessa. Kandiopinnoissa HOPSiin voi hakea apua Susanna Reunaselta. Maisteriopinnoissa HOPSiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Tarja Timoseen.

Ohjeita HOPSin tekemiseen löydät täältä.