Skip to content

Vaikka tavoitteena on pitää tällä sivulla ajankohtaista tietoa, niin tarkistathan ajankohtaisimmat tiedot aina Opintopolusta! Yhteishaun aikana löydät sieltä tärkeät päivämäärät ja tuoreimmat tiedot.

Hakeminen

Infolle hakeminen

Informaatioverkostojen koulutusohjelma ei kuulu diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalintaan (DIA-yhteisvalinta), vaikka se onkin diplomi-insinöörin tutkintoon johtava hakukohde. Tälle sivulle on koostettu mahdollisimman selkeästi hakemiseen liittyvät vinkit, linkit ja tiedot, jotta hakeminen infolle olisi mahdollisimman helppoa!

Yhteishaku

Informaatioverkostojen hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa opintopolku.fi -palvelun kautta. Infon aloituspaikoista 51 % täytetään todistusvalinnassa ja 49 % valintakokeella. Opiskelupaikkoja on vuosittain 50.

Pisterajat

Aiempien vuosien pisterajoja pääset tarkastelemaan täällä.

Todistusvalinta

Kynnysehdot

Todistusvalinnan kynnysehtona Aalto-yliopiston informaatioverkostojen hakukohteessa 2024 on

 • pitkän matematiikan ylioppilaskoe vähintään arvosanalla E
 • JA äidinkielen ylioppilaskoe arvosanalla E.

Pisteytystaulukko

Todistusvalinnan pisteytykset 2023-2025 

Pisteitä voi saada enintään 165,0.

Todistusvalintalaskurilla pystyt tutkimaan, mihin omat ylioppilaskokeiden arvosanoista saadut pisteet riittäisivät. Informaatioverkostot löytyy listauksessa Matematiikka ja luonnontieteet -osion alta.

Kaikilta pisteytettävät aineet

pakolliset_pisteet

Kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta

matemaattiset_pisteet
ainereaalit_pisteet
kielet_pisteet

Huom! Todistusvalintaa ollaan päivittämässä valtakunnallisella tasolla. Mikäli muutokset hyväksytään, ne astuisivat voimaan 2026. Infoon liittyen päivityksen myötä kynnysehdoksi jäisi vain pitkän matematiikan hyväksytysti suorittaminen, ja oppiaineiden pisteytys muuttuisi niin, että hakija saa pisteitä matematiikasta (pitkä tai lyhyt), äidinkielestä ja kolmesta muusta hakijan kirjoittamasta aineesta, joista hän saa parhaat pisteet. Kaikki reaaliaineet pisteytetään samalla tavalla. Lisätietoa muutoksesta löytyy täältä.

Valintakoevalinta

Informaatioverkostojen hakukohteen hakijat suorittavat DIA-yhteisvalinnan DI-valintakokeen. DIA-yhteisvalinnan kokeessa hakukohteen hakijat vastaavat kolmeen matematiikan kysymykseen sekä kahteen tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisukykyä mittaavaan kysymykseen eli yhteensä viiteen kysymykseen.

Valintakoe perustuu lukion pitkän matematiikan oppimäärään sekä kokeessa mahdollisesti jaettavaan materiaaliin. Fysiikkaa tai kemiaa ei infolle hakiessa tarvitse siis ollenkaan!

Huom! Jos haet Informaatioverkostojen hakukohteen lisäksi johonkin DIA-yhteisvalinnan DI-hakukohteeseen, on hakuprosessi erilainen verrattuna siihen, jos haet informaatioverkostojen hakukohteeseen etkä hae DIA-yhteisvalinnan DI-hakukohteisiin. 

Tilanne 1: Haet infolle etkä hae DIA-yhteisvalinnan DI-hakukohteisiin

 • Voit osallistua valintakokeeseen vain Espoossa.
  • Tarkemmat ohjeet valintakoesalin sijainnista löydät täältä tekniikan alan taulukon kohdasta “Informaatioverkostojen valintakoe”.
 • Sinun täytyy tehdä DIA-kokeen kolme (3) matematiikan ja kaksi (2) ongelmanratkaisun tehtävää.
 • Koeaika on 3 tuntia ja 20 minuuttia.

Tilanne 2: Haet infon lisäksi johonkin DIA-yhteisvalinnan DI-hakukohteeseen

 • Voit osallistua valintakokeeseen millä tahansa DI-koepaikkakunnalla.
  • Tarkemmat ohjeet valintakoesalin sijainnista löydät valitsemasi koulun nettisivuilta. Aallon ohjeet löydät täältä tekniikan alan taulukon kohdasta “DI-valintakoe”.
 • Sinun täytyy tehdä DIA-kokeen kolme (3) matematiikan tehtävää ja  kolme (3) valinnaista tehtävää.
 • Koeaika on 4 tuntia.

Hakemalla siis myös johonkin muuhun DI-hakukohteeseen saat 40 minuuttia enemmän aikaa kokeeseen ja mahdollisuuden valita valintakoekaupungin!

Valintakoearkisto

Aiempien vuosien valintakokeita pääset selaamaan täällä.

Kysyttävää? 

informaatioverkostot@aalto.fi
Informaatioverkostojen koulutusohjelman ohjelmanjohtaja ja työntekijät 

hakijapalvelut@aalto.fi
Aalto-yliopiston hakijapalvelut vastaavat hakemiseen liittyviin kysymyksiin

opiskelijapalvelut@aalto.fi
Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut vastaavat opintoihin liittyviin kysymyksiin