Opiskelu Lifehacks

Tässä tekstissä kerromme hiljaisia vinkkejä, joita opiskelijat ovat jakaneet toistensa kesken. Tavoitteena on kehittää mittava luettelo vinkeistä crowdsourceamalla jokaisen parhaat vinkit tähän.

Muistathan aina tarkistaa, onko vinkki vielä voimassa tänä päivänä! Osa saattaa perustua monen vuoden takaisiin kokemuksiin.

Jos herää kysymyksiä tai kommentteja liittyen vinkkeihin, voit ottaa yhteyttä meihin.

 

Haluat antaa vinkin!

Hienoa!

Voit laittaa sen tähän Google-formsiin. Päivitämme tätä sivua muutaman kerran kuukaudessa.

Kiitos paljon!

 

Vinkit (Muokattu 14.5.2021)

  • Jos on lukihäiriö, oppimisvaikeus tms niin dekaanin stipendiin riittää pienempi määrä noppia (en tähän hätään muista kuinka monta)
  • SCI:llä on mahdollista saada harjoittelusta max 10 opintopistettä, jos osaat kertoa miten työ liittyy infolla opetettaviin asioihin.
  • Vaihtoon hakemista ennen kannattaa kerryttää maksimaalisen määrän noppia mitä on mahdollista saada. Esim. tekemällä verkkokursseja Starting-up, Elements of AI, joihin menee vähän aikaa. Tämä kasvattaa vaihtohaussa käytettävää pisteytystä kohdallasi.
  • Opinnoissa kannattaa aina kysyä onko mahdollista korvata kurssia toisella. Esim. tietotekniikan sivuaineeseen sain tehtyä omanlaisen kokonaisuudet, kun kysyin sen sivuaineen vetäjältä luvan
  • Vaikka kaikki käskee hidastamaan, niin on myös ihan ok paahtaa eteenpäin, kunhan se tuntuu itsestä hyvältä, osa saa paremmin aikaan esim. näin korona-aikaan ja siinä ei ole mitään hävettävää
  • Opintolainahyvitys ei ole 40 % koko lainasta, kuten usein luullaan. Kelan sivut kannattaa koluta kunnolla läpi.