Tervetuloa pilotoimaan yhdessä laaja-alaisia opintojaksokokeiluja!

Olemme Aalto-yliopistossa kehittäneet Lean Service Creation -menetelmään sekä palvelusuunnittelun tutkimukseen pohjautuvan työkalun tai “pelin” laaja-alaisten ja modulaaristen opintojaksojen yhteissuunnittelun tueksi. 

Työkalussa käsitellään niin eri tasoisten tavoitteiden asettamista, kohderyhmäajattelua sekä menetelmien suhdetta tavoitteisiin. 

Tällä hetkellä työkalustamme on saatavilla karkea prototyyppi ja etsimme mahdollisuuksia testata ja kerätä palautetta oikeilta opettajilta, oikeissa opetuksen suunnittelutilanteissa. 

Olisiko juuri teidän lukionne uuden opetussuunnitelman mukaisen opetuksen edelläkävijä? Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja sovitaan seuraavat askeleet yhdessä.

Tutustu keväällä julkaisemaamme laaja-alaisten opintojaksojen käsikirjaan tästä ja Saa Soveltaa -kirjaan tästä. Lisäksi pääset tästä tutustumaan lukio-opetuksen tueksi julkaisemaamme Sosiaalisen median ilmiöt -materiaalipakettiin.

 

Kokeilemaan työkalua syksyllä?

 

Miten suunnitellaan laaja-alainen opintojakso?

Miten huomioida LOPS2021 ja omat mielenkiinnon kohteet?

Miten hyödyntää moduuleita?

Miten tehdä tämä kaikki ryhmässä ja luovasti?

Me Aalto-yliopistossa yhdessä Opetushallituksen kanssa pyrimme vastaamaan näihin kysymyksiin tämän projektin avulla. Tavoitteenamme on kehittää Suomen lukioille hyödyllinen työkalu sekä käsikirja siitä, miten uuden LOPS2021 mukaisia laaja-alaisia ja modulaarisia opintojaksoja kannattaa suunnitella.

Tällä hetkellä etsimme vielä 1-2 vapaaehtoista lukiota mukaan kokeiluu syksyksi 2020! 

Kiinnostuitko? Kerätkää 2-4 hengen opettajan ryhmä, jonka kanssa olisitte kiinnostuneet testaamaan suunnittelutyökaluamme ja mahdollisesti toteuttamaan sen avulla suunnitellun opintojakson syksyn 2020 tai kevään 2021 aikana. Ottakaa yhteyttä rohkeasti ja tulemme lukiollenne kokeilemaan yhdessä.

Projektin vetäjä: mart.vesinurm@aalto.fi