Kandiksi valmistuminen ja maisterin aloittaminen

Valmistumista haetaan Sisusta opintosuunnitelman (HOPS) kautta täyttämällä valmistumispyyntö. Valmistumista pyydetään ensisijaisen ajantasaisen opintosuunnitelman perusteella. Opintosuunnitelma on pakollinen, koska Sisussa tutkintotodistukset muodostuvat opiskelijan tekemän suunnitelman ja sen kautta tehdyn valmistumispyynnön pohjalta.

Kun tekniikan kandidaatin tutkintoon kuuluvat opinnot on suoritettu ja tutkinnon laajuus on 180 op:

  1. Tarkista, että Sisu-HOPSisi on ajantasainen ja hyväksytty. Jotta valmistuminen ei viivästy, huolehdithan, että HOPS on tehty uudistetulle mallipohjalle ja kaikki vaadittavat osat on hyväksytty vähintään kolme viikkoa ennen valmistumisen hakemisen määräpäivää. 
  2. Hae valmistumista Sisusta opintosuunnitelman kautta täyttämällä valmistumispyyntö. Hakemuksen dl on myös todistukselle kirjattava valmistumispäivä (katso aikataulu alta). Huomaathan, että sinun on oltava läsnäoleva valmistumispäivänäsi. Katso Sisu käyttöohjeet opiskelijalle
  3. Ilmoita valitsemasi maisteriohjelma viimeistään valmistumisen haun yhteydessä erillisellä eAge-lomakkeella Maisteriohjelman valinta kandidaatin tutkinnon jälkeen. Maisteriohjelman valinta on sitova eikä ohjelmaa voi myöhemmin vaihtaa.
  4. Ilmoittaudu valmistumisjuhlaan (saat ilmoittautumislinkin sähköpostiin dekaanin myönnettyä tutkinnon).
  5. Osallistu valmistumisjuhlaan (tai nouda todistus opiskelijapalveluista aikataulun mukaisesti).
  6. Jatka opintojasi maisteriohjelmassa.

Tutkintotodistuksen kielen valitseminen

Saat tutkintotodistuksen valintasi mukaan joko suomen- tai ruotsinkielisenä, sekä kieliversion englanniksi. Jos haluat tutkintotodistuksen ruotsiksi, kirjoita tieto valmistumispyynnön “Muut tiedot: valmistumispyyntöön liittyvät tiedot” -kenttään. Muussa tapauksessa todistus annetaan suomeksi.