Infolla aloittaminen

aloittaminenInfolla3000

 

Heti alussa saat todella paljon uutta informaatiota, jonka sisäistäminen lyhyessä ajassa voi olla hankalaa. Tänne infolaisen polkuun on koottu tietopaketti, jonka avulla voi löytää tärkeimmät tiedot helpommin. Tämän lisäksi Infolla on runsaasti ihmisiä, joiden tehtävä on auttaa juuri sinua opiskelujen tielle. Apua voit aina kysyä henkilökunnalta (professorit, opettajat, koulutussuunnittelijat, psykologit ja muut infolaisia lähellä olevat tahot). Tämän lisäksi voit kysyä etänä myös killan toimijoilta ja muilta opiskelijoilta: Omat ISOt, phuksikapteeni sekä killan hallitus ja monet muut.

Tärkeimpänä asiana tästä tekstistä pitäisi jäädä käteen se, että yksin ei tarvitse jäädä, vaan aina saa kysyä apua ja tukea. Tämä yhteisö on vahvimmillaan silloin, kun kaikki tukevat toisiaan!

Asuminen ja muut palvelut 

AYY omistaa asuntoja, joita vuokrataan Aalto-yliopiston opiskelijoille. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttavat opiskelijat ovat etusijalla asuntoja jaettaessa. Asuntoa voi hakea heti, kun vahvistus opiskelupaikasta on saapunut. 

Kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille ei kuitenkaan riitä asuntoja, joten kotia kannattaa etsiä myös muiden reittien kautta. 

Asuntojen ohella AYY tarjoaa ja tuottaa jäsenilleen monenlaisia palveluita ja tuotteita lukuvuosikalenterista ja opiskelijoiden edunvalvonnasta vapaaehtoispesteihin. AYY:n jäsenten on esimerkiksi mahdollista vuokrata erilaisia sauna- tai kokoustiloja ja esimerkiksi pakettiauton edulliseen hintaan.

Asunnon hakeminen AYY:ltä 

Asunnon hakeminen muualta  

Ilmoittaudu läsnäolevaksi

Jotta voit ilmoittautua kursseille, tulee sinun olla läsnäoleva opiskelija. Ohjeet lukuvuosi-ilmoittautumiseen löytyy täältä: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Lukuvuosi-ilmoittautuminen#Lukuvuosiilmoittautuminen-Ohjeetuudellekandidaatti-jamaisteriopiskelijalle

Opintotuki 

Opintotuki ja yleinen asumistuki kannattaa hakea heti, kun on saanut opiskelupaikan. Opintotuki koostuu opintorahasta, opintolainasta ja ateriatuesta. Yleinen asumistuki haetaan nykyään erikseen. Helpoiten tuet saa haettua verkosta! Jokaista nostettua opintotukikuukautta kohden on ansaittava 5 opintopistettä. Näin ollen ollakseen oikeutettu opintotukeen syyskuulta toukokuulle, vuoden aikana tulee suorittaa vähintään 45 opintopistettä.