2019

manipulaatio
Facilitating Lean
Manipulaation “pahiskurssi”
 
Keväällä oli ensikertaa Vesa Kantolan vetämä ja infolaisille suunnattu kurssi informaatiomanipulaatiosta. Kurssilla suunniteltiin vastatoimia yhteiskuntaaa horjuttavien “pahisten” hyökkäyksien varalle. Kurssista voi lukea lisää HS:n jutussa.

Facilitating Lean -kurssi osui maaliin.

Toista kertaa pidetty Facilitating Lean -kurssi toi yhteen opiskelijat ja valmistuneet osaamisen murroksen fasilitoinnin äärelle. Kurssipalautteessa kiiteltiin erityisesti opiskelijoiden ja jo työelämässä olevien osallistujien yhteisiä harjoitustöitä. Risto Sarvaksen vetämä kurssi sai osallistujilta yleisarvosanan 4,45.

Yle Lean
GrowthForum
Info mukana YLEn avoimessa tapahtumassa
 
YLE järjesti jo toista kertaa “Lean Culture”-tapahtuman, josta on kasvanut yksi Suomen tärkeimmistä ketterän yrityskulttuurin tapahtumista. Infon Risto Sarvas oli mukana jo toista kertaa suunnittelemassa ja toteuttamassa tuotantoa. Kevään sekä viime vuoden puheenvuorot ja keskustelut ovat nähtävissä YLE Areenassa.
Info mukana Columbia Road:n tapahtumassa
 
Infon yhteistyökumppani Columbia Road järjesti ensi kertaa merkittävän kasvuhakkeroinnin tapahtuman Growth Forum, joka oli ehkä ensimmäinen suurille yrityksille suunnattu kasvuhakkeroinnin tapahtuma. Infon Risto Sarvas oli mukana tapahtumassa ja lisäksi niin yleisössä kuin lavallakin oli mukavasti infolaisia. 
Tekniikka ja Talous
Risto AamuTVssä
Sukupuolitasa-arvoa IT-alalla
 
Tekniikka ja Talous tutki mikä on sukupuolijakauma tekniikan alan opetuksessa (4.4.2019) ja totesi että valtaosa on edelleen miehiä. Poikkeuksia toki on, kuten me Informaatioverkostoissa 🙂
Vaalivaikuttaminen & aamu-tv
 
Infon Risto Sarvas kävi kevättalvella puhumassa YLEn aamu-tv:ssä sosiaalisesta mediasta ja vaaleista:
pic2
growth-hacking-course-uni
Sosiaalisen Median “studia generalia”
 
Keväällä pidetty avoin luentosarja sosiaalisen median ilmiöistä on kokonaisuudessaan verkossa. Sarja on ponnahtanut Infon oman kurssin pohjalta, mutta tämä julkinen kokonaisuus on suunnattu suurelle yleisölle:
Growth Hacking -kurssi ajan hermolla.
 
Talvella järjestettiin (todennäköisesti) Suomen ensimmäinen kasvuhakkeroinnin yliopistotason kurssi. Ajankohtaisesta aiheesta luennoivat asiantuntijat eri yrityksistä. Kurssi oli Infon ohjelman ja Columbia Road:n yhteistyötä ja palautteessa opiskelijat antoivat yleisarvosanan 4.5. 
infonaistenpaiva_0
Annu Nieminen
Naistenpäivänä juhlimme Infoa
 
Info on kovin ylpeä tasaisesta sukupuolijakaumastaan, joten 8.3. oli sopiva hetki yhdistää naisten asia sekä koulutusohjelman 20-vuotisen taipaleen juhlinta. Nostimme maljoja ja teimme pressin.
Annu Nieminen, vuoden SCI alumna
 
Infolta valmistunut Annu valittiin Perustieteiden korkeakoulun (Aalto SCI) vuoden 2019 alumnaksi.
infoxx
Bank Panel Discussion
InfoXX seminaari
 
Informaatioverkostojen 20v. juhlavuoden InfoXX -seminaari toi maaliskuussa 2019 yhteen alumnit ja opiskelijat juhlimaan huikeaa infoporukkaa. Iltapäivän aikana innostavat puheenvuorot kuultiin viidelta info-alumnilta Johannes Koposelta, Rita Lavikkalta, Annu Niemiseltä, Frank Martelalta ja Otto Söderlundilta sekä muisteltiin infon alkuaikoja professorien Tassu Takalan, Riitta Smedsin ja Eila Järvenpään puheenvuoroissa.
Paneeli pankkialan design-kulttuurista
 
Infon Risto pisti kasaan yhdessä Holvin ja BearingPointin kanssa paneelikeskustelun pankkimaailman “disruptiosta” ja kulttuurimuutoksesta. Kysymysten ja keskustelun suunnittelussa oli mukana opiskelijoista Antti ja Sini.