2019

aliisa_pietila

Infolaisen Alisa Pietilän diplomityö palkittu parhaana HR-aiheisena lopputyönä

Palkittu diplomityö osoitti, etteivät asiantuntijoiden työtavat tue palautumista. Oman työn johtaminen eli itseohjautuvuus on yhä useamman asiantuntijan arkea. Yksin jätettynä itseään johtava on kuitenkin vaarassa uupua.

niina_arvila_computer_science_photo_matti_ahlgren_aalto_university-3_0
2e6a1534_original

Infolainen voi opettaa slummien yrittäjille joukkorahoituksen saloja ja yläkoululaisille koodausta

Niina Arvila tutki diplomityössään, miten tietoisuutta joukkorahoituksesta ja siihen liittyviä taitoja voisi levittää köyhien maiden pienyhteisöjen yrittäjille. Opintojen ohessa hän on pitänyt koodauskerhoa nuorille ja työskentelee UX Designerina teknologiatapahtuma Slushissa.

Aallon opiskelijat palkittiin ihmisen ja tietotekniikan välisen vuorovaikutuksen alan maisteritöistä

Ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen tutkimusta ja opetusta edistävä SIGCHI Finland jakaa palkinnon vuosittain. Informaatioverkosotojen alumni Minja Axelssonin diplomityö palkittiin erityismaininnalla.

tyttöjenpäivä
pietari_keskinen_computer_science_photo_aalto_university_matti_ahlgren-4

Tyttöjen päivä teki lukiolaisista professoreita

Aalto-yliopiston ja Otaniemen lukion tempaus päästää nuoret nostamaan esiin teknologiaan ja yhteiskuntaan liittyviä asioita, joita he pitävät tärkeinä. Mitä tekee 16-vuotias lukiolainen, kun hän pääsee päiväksi Aalto-yliopiston professoriksi? Se selvisi perjantaina 11. lokakuuta eli kansainvälisenä tyttöjen päivänä, kun joukko Otaniemen lukiolaisia astui työelämäprofessori Risto Sarvaksen saappaisiin.

Kohti parempaa maailmaa tilannetta ja käyttäjää ymmärtämällä

Tohtorikoulutettava Pietari Keskinen ymmärsi ensimmäisen Afrikan-matkansa ja informaatioverkostojen opintojensa kautta, että maailmasta paremman paikan tekeminen ei välttämättä vaadi kovaa teknologiaa vaan kontekstin ymmärtämistä.

saasoveltaa
someilmiot
Saa soveltaa -kirja
 
Aalto University Executive Education (Aalto EE) on tehnyt johtajille suunnatun käsikirjan osaamisen murroksesta ja Suomen kilpailukyvyn parantamisesta yhteistyössä Aalto-yliopiston työelämäprofessori Risto Sarvaksen ja opiskelijoiden kanssa. ”Saa soveltaa – osaamisen ja kilpailukyvyn pieni käsikirja” julkaistiin 12. syyskuuta.

Ilmainen opiskelupaketti some-ilmiöistä

Ilmainen opiskelupaketti someilmiöistä: Mitä jokaisen tulisi tietää verkkohäiriköinnistä, someriippuvuudesta ja valeuutisista? Materiaali pohjautuu kiiteltyyn luentosarjaan. Tekijät toivovat mukaan erityisesti nuoria, sillä heidän arjessaan sosiaalinen media on tiiviimmin mukana ja neljännes nuorista on joutunut kiusatuksi somessa.

manipulaatio
Facilitating Lean
Manipulaation “pahiskurssi”
 
Keväällä oli ensikertaa Vesa Kantolan vetämä ja infolaisille suunnattu kurssi informaatiomanipulaatiosta. Kurssilla suunniteltiin vastatoimia yhteiskuntaaa horjuttavien “pahisten” hyökkäyksien varalle. Kurssista voi lukea lisää HS:n jutussa.

Facilitating Lean -kurssi osui maaliin.

Toista kertaa pidetty Facilitating Lean -kurssi toi yhteen opiskelijat ja valmistuneet osaamisen murroksen fasilitoinnin äärelle. Kurssipalautteessa kiiteltiin erityisesti opiskelijoiden ja jo työelämässä olevien osallistujien yhteisiä harjoitustöitä. Risto Sarvaksen vetämä kurssi sai osallistujilta yleisarvosanan 4,45.

Yle Lean
GrowthForum
Info mukana YLEn avoimessa tapahtumassa
 
YLE järjesti jo toista kertaa “Lean Culture”-tapahtuman, josta on kasvanut yksi Suomen tärkeimmistä ketterän yrityskulttuurin tapahtumista. Infon Risto Sarvas oli mukana jo toista kertaa suunnittelemassa ja toteuttamassa tuotantoa. Kevään sekä viime vuoden puheenvuorot ja keskustelut ovat nähtävissä YLE Areenassa.
Info mukana Columbia Road:n tapahtumassa
 
Infon yhteistyökumppani Columbia Road järjesti ensi kertaa merkittävän kasvuhakkeroinnin tapahtuman Growth Forum, joka oli ehkä ensimmäinen suurille yrityksille suunnattu kasvuhakkeroinnin tapahtuma. Infon Risto Sarvas oli mukana tapahtumassa ja lisäksi niin yleisössä kuin lavallakin oli mukavasti infolaisia. 
Tekniikka ja Talous
Risto AamuTVssä
Sukupuolitasa-arvoa IT-alalla
 
Tekniikka ja Talous tutki mikä on sukupuolijakauma tekniikan alan opetuksessa (4.4.2019) ja totesi että valtaosa on edelleen miehiä. Poikkeuksia toki on, kuten me Informaatioverkostoissa 🙂
Vaalivaikuttaminen & aamu-tv
 
Infon Risto Sarvas kävi kevättalvella puhumassa YLEn aamu-tv:ssä sosiaalisesta mediasta ja vaaleista:
pic2
growth-hacking-course-uni
Sosiaalisen Median “studia generalia”
 
Keväällä pidetty avoin luentosarja sosiaalisen median ilmiöistä on kokonaisuudessaan verkossa. Sarja on ponnahtanut Infon oman kurssin pohjalta, mutta tämä julkinen kokonaisuus on suunnattu suurelle yleisölle:
Growth Hacking -kurssi ajan hermolla.
 
Talvella järjestettiin (todennäköisesti) Suomen ensimmäinen kasvuhakkeroinnin yliopistotason kurssi. Ajankohtaisesta aiheesta luennoivat asiantuntijat eri yrityksistä. Kurssi oli Infon ohjelman ja Columbia Road:n yhteistyötä ja palautteessa opiskelijat antoivat yleisarvosanan 4.5. 
infonaistenpaiva_0
Annu Nieminen
Naistenpäivänä juhlimme Infoa
 
Info on kovin ylpeä tasaisesta sukupuolijakaumastaan, joten 8.3. oli sopiva hetki yhdistää naisten asia sekä koulutusohjelman 20-vuotisen taipaleen juhlinta. Nostimme maljoja ja teimme pressin.
Annu Nieminen, vuoden SCI alumna
 
Infolta valmistunut Annu valittiin Perustieteiden korkeakoulun (Aalto SCI) vuoden 2019 alumnaksi.
infoxx
Bank Panel Discussion
InfoXX seminaari
 
Informaatioverkostojen 20v. juhlavuoden InfoXX -seminaari toi maaliskuussa 2019 yhteen alumnit ja opiskelijat juhlimaan huikeaa infoporukkaa. Iltapäivän aikana innostavat puheenvuorot kuultiin viidelta info-alumnilta Johannes Koposelta, Rita Lavikkalta, Annu Niemiseltä, Frank Martelalta ja Otto Söderlundilta sekä muisteltiin infon alkuaikoja professorien Tassu Takalan, Riitta Smedsin ja Eila Järvenpään puheenvuoroissa.
Paneeli pankkialan design-kulttuurista
 
Infon Risto pisti kasaan yhdessä Holvin ja BearingPointin kanssa paneelikeskustelun pankkimaailman “disruptiosta” ja kulttuurimuutoksesta. Kysymysten ja keskustelun suunnittelussa oli mukana opiskelijoista Antti ja Sini.